mostbet az casinopinup1winhttps://rupinup.com/1 win online
 

DİŞ PROTEZLERİ

Estetik bir gülüş için dişlerin beyaz ve güzel bir şekilde sıralanması günümüzde yeterli olmamaktadır.

DİŞ PROTEZLERİ

Herhangi bir nedenden dolayı çekilen/düşen dişlerin yerini dolduran ve estetik, fonksiyonel ve fonetik ihtiyaçları karşılayan yapay dişlere protez diş denir. Diş protezlerinin birçok çeşidi bulunmaktadır ve gelişen bilim ve teknolojiyle, son zamanlarda hem görünüş hem kullanım rahatlığı açısından gerçek dişle neredeyse aynı olan protez dişler hazırlanabilmektedir. Bozok Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde en sık yapılan tedavilerden biri olan protezler, müşterilerimizden de tam not almaktadır.

Diş protezleri,sabit protezler ve hareketli protezler olmak üzere ikiye ayrılırlar.

SABİT DİŞ PROTEZLERİ

Sabit protezler, prepare edilmiş dişlerin üzerine özel yapıştırıcılar kullanılarak stabil hale getirilen ve kişinin isteyerek yerinden çıkaramayacağı protezlerdir. Daha çok az diş kaybı olan vakalarda kullanılırlar. Farklı çeşitlerde sabit protezler bulunur:

  • Tam kuron: Madde kaybından dolayı basit tedavilerle restore edilemeyecek bir diş tacının hazırlanıp kaplanılması sürecini içerir. Kaplanacak olan diş öncelikle kesim işlemiyle küçültülür. Metal destekli porselen, zirkonyum destekli porselen, full metal, empress (güçlendirilmiş porselen) gibi çeşitleri vardır. Bozok Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde en sık kullanılan türü, estetik duruşundan dolayı zirkonyum destekli porselen kuronlardır.

 

  • Parsiyel kuron: Diş tacının sadece belirli bir yüzeyini içerir. Kompozit ve porselen çeşitleri vardır.

 

  • Köprü: İki tarafında da destek alınabilecek dişler bulunan dişsiz boşlukların doldurulması için kullanılan protez çeşididir. Boşluğun iki yanındaki dişlerin kesim işlemiyle küçültültülür. Metal destekli porselen, zirkonyum destekli porselen, full metal, empress (güçlendirilmiş porselen) gibi çeşitleri vardır. Bozok Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde en sık kullanılan türü, estetik duruşundan dolayı zirkonyum destekli porselen köprülerdir.

 

  • Milli kuron (pinley uygulaması):  Dişte, protezin destek alabileceği düzeyde madde bulunmadığında diş köküne yeleştirilen miller (pinleyler) ile kökten destek alınmasını sağlayan protez çeşididir.

 

  • Laminate Veneer: Minimal seviyede aşındırılan diş yüzeyine yapıştırılan yaprak porselen yapılardır. Yalnızca ön dişlere uygulanır. Estetik görünüşünden dolayı son zamanlarda revaçta olan bir tedavidir.

Sabit protezlerin yapım süreci, dişin prepare edilmesiyle (hazırlanmasıyla) başlar. Daha sonra ağızdan alınan ölçüyle laboratuvarda bir ağzın bir modeli hazırlanır. Bu model üzerine önce protezin altyapısı işlenir ve kliniğe verilir. Kişinin ağzında bu altyapının uyumu incelendikten sonra bir sıkıntı yoksa protez, tekrar laboratuvara gönderilir. Laboratuvarda, altyapının üzeri gerekli malzemelerle kaplanır ve tekrar kliniğe gönderilir. Kişinin ağzında protezin provası yapılır. Dişin karşıt dişlerle ilişkisi, rengi, duruşu gibi özellikleri kontrol edilir. Herhangi bir uyumsuzluk yoksa protez, cilalanması için tekrar laboratuvara gönderilir. Laboratuvarda cilalanan diş protezi, kişinin bir sonraki randevusunda özel yapıştırıcılar kullanılarak diş üzerine sabitlenir.

 

 

 

 

HAREKETLİ DİŞ PROTEZLERİ

Hareketli protezler, doğal dişlerden yeterli desteğin sağlanamadığı durumlarda kullanılır. Bu protez hareket edebildiğinden, kişi gerektiğinde protezi ağzından çıkarabilir. Farklı çeşitlerde hareketli protez bulunur:

  • Total protezler: Takma diş olarak da bilinir. Çene arkında hiç diş bulunmayan vakalarda kullanılır. Kemik dokusundan destek alınır. Total protezler, kişide ilk başlarda bir yabancılık ve yanaklarda/dudaklarda doluluk hissi oluşturabilir. Bu oldukça normal bir süreçtir. Total protezlere alışma süreci yaklaşık 4-6 hafta sürer.
  • İmplant üstü protezler: Yapay bir kök olarak düşünülebilecek implantın üzerine hazırlanan protez dişlerdir.
  • Parsiyel protezler: Kancalı diş protezi olarak da bilinir. Sabit protez için yeterli destek bulunamamasına rağmen ağzında diş bulunan kişilerde kullanılır. Parsiyel protezi, kroşe tellerle dişlere
  • tutturulabileceği gibi, daha estetik bir görüntü arzu edilirse hassas bağlantılı olarak da hazırlanabilir.
DENTAL KLİNİKBOZOK DİŞ KLİNİĞİ
Uygulanan tedaviler gülüş tasarımı uygulamaları, implant uygulamaları, ileri çene cerrahisi, periodontal hastalık tedavisi ve diş eti çekilmesi tedavisidir.
AdressAdres
https://www.bozokdispoliklinigi.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
Bİze UlaşınSosyal Medya Hesaplarımız
Tüm gelişmelerimizi aşağıdaki sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz.
Dental KlinikBOZOK DİŞ KLİNİĞİ
Uygulanan tedaviler gülüş tasarımı uygulamaları, implant uygulamaları, ileri çene cerrahisi, periodontal hastalık tedavisi ve diş eti çekilmesi tedavisidir.
AdresSelçuklu Mahallesi Şehit Erdal Hamamcı Caddesi
No:4J, 03040 Merkez Afyon
https://www.bozokdispoliklinigi.com/wp-content/uploads/2019/04/img-footer-map.png
Bizi Takip EdinSosyal MEdya Hesaplarımız
Bizi Takip edin.

TCSTUDIO Web Design.